Història

HISTÒRIA SALESIANA

 

A mitjans del segle XIX , tota Europa viu el ritme de la revolució industrial i de grans canvis culturals i polítics. Com en tota situació de canvi, hi ha col·lectius que queden afectats: els joves més pobres; en especial, les xiques.

En aquest moment històric naixen dos somnis al nord d’Itàlia:

  • Don Bosco, un sacerdot que aposta tota la seua vida per l’educació dels joves des d’un estil educatiu que trenca amb els esquemes de l’època.
  • Maria Mazzarello, una dona profundament creient amb una forta intuïció educativa.

En 1864 Don Bosco visita Mornese amb els seus joves. És el moment de l’encontre.

Maria intueix  que “això” que Don Bosco està fent amb els xics en Turín és el mateix que ella està realitzant amb les xiques de Mornese.

Així, el 5 d’agost de 1872, onze joves, entre les quals està Maria Mazzarello, professen per primera vegada en l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora. L’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora ha anat creixent fins als nostres dies. És un projecte d’educació per als joves, especialment per aquells que tenen major necessitat, està present i viu en tot el món, fent realitat el somni de Don Bosco i Maria Mazzarello.

Don Bosco ve a Espanya a visitar als salesians de Sarrià-Barcelona i a recaudar fons entre la burgesia catalana per a seguir realitzant el seu projecte educatiu de formació entre els joves més pobres.

Mentre està de visita en les escoles professionals i passejant pels voltants, Don Bosco anuncia l’arribada de les salesianes a Espanya:

S’ha de comprar aquella casa, la Torre Gironella, ja que abans que acabe l’any vindran les germanes.

Es va complir la profecia. Les germanes arriben en abril de 1886.

 

COL·LEGI MARÍA AUXILIADORA DE SUECA

El Col·legi María Auxiliadora de Sueca és un col·legi amb concert ple, religiós, l’entitat del qual titular correspon a les Filles de María Auxiliadora, pertanyent a la Inspectoría la Mare de Déu del Pilar (Barcelona).

La nostra escola té el seu caràcter propi que està arreplegat en la proposta educativa de les escoles salesianes i reunix els requisits establits en l’art. 22 de la LODE i tots els membres de la Comunitat Educativa el coneix i accepta com a descripció del model educatiu que el col·legi oferix a la societat en el marc de la llibertat d’ensenyança.

 

 

 

El Col·legi María Auxiliadora és una escola cristiana i té com a finalitat promoure el ple desenrotllament de la personalitat dels alumnes, és a dir, de la seua educació integral. Este model d’educació integral està descrit en la proposta educativa de les escoles salesianes i en els projectes curriculars de les diferents etapes.