Pla de Foment de la Lectura

Pretenem amb aquest pla motivar i introduir a l’alumne/a en el món dels contes i el gust per la lectura:

  • Préstec de llibres (Biblioteca).
  • Tertúlies literàries.
  • Lectòmetre.
  • Blog.
  • Lectura d’oci (Patis).
  • Apadrinament lector.

 

46516980_1961430103951851_7273899772908404736_o

BIBLIOTECA DE L’AULA I DEL CENTRE

Els beneficis són els següents:

–         Es desperta en els/les alumnes l’interès per la lectura.

–         En l’etapa infantil s’implica a les famílies en el procés educatiu, sobretot, en el relacionat amb el llibre, ja que llegir al costat del xiquet/a és de molta importància.

–          En relació al préstec de llibres, es fomenta la responsabilitat de l’alumne/a, ja que, ha de cuidar el llibre i mitjançant el carnet de la biblioteca recordar quan ha de retornar-ho.

–          L’alumne/a desenvolupa la seua autonomia i capacitat crítica, en haver de triar un llibre que siga del seu interès.

La biblioteca d’aula es troba en les aules tant d’Infantil com de Primària. En la biblioteca de centre es realitza el préstec de llibres. Cadascú dels alumnes té el seu propi carnet com usuari per a poder accedir al sistema de préstecs. Existeix un horari amb uns dies establits per a cada curs des d’Infantil fins a Primària. L’alumnat compta amb gran varietat de llibres a la disposició de totes les edats. El temps màxim per al préstec dels llibres és de dues setmanes. Després d’aquest termini han de retornar el llibre o ampliar el temps que necessiten per a llegir-lo.

Gràcies a les donacions de llibres, la nostra biblioteca va creixent. Tant en l’etapa d’Infantil com en Secundària es va a utilitzar com a novetat d’aquest curs un BIBLIOCARRO.

La responsable de la biblioteca es va a encarregar del préstec de llibres per a l’alumnat d’Infantil. En Secundària, els/les alumnes es faran responsables del préstec de llibres en l’hora del pati.

BLOG DE LA BIBLIOTECA DEL CENTRE: https://bibliomainbook.blogspot.com

CARNETS DE BIBLIOTECA