Lema

 

 

    #ContigoTodoEsMejor              #AmbTuTotÉsMillor                         

     

AMB TU TOT ÉS MILLOR! 

Les coses de Déu sempre venen amb novetat i alegria, i així comencem un nou curs ple de reptes, projectes i una agenda en blanc que s’anirà omplint de vivències i emocions. 

Hem celebrat recentment els 150 anys del naixement del nostre Institut del qual tots formem part; junts ens hem sentit Mornese i ha estat tot un descobriment poder viure aquest carisma salesià com una gran família. 

Hem descobert que la presència de cadascú és única i genuïna. Per això, enguany volem que l’eslògan «Amb tu tot és millor» siga la frase que més puguem dir i molt més important, la que més puguem sentir, ja que junts tot és millor. 

Ens acompanyarà la Paraula de Déu de Mt 25, 40.  «Cada vegada que ho van fer amb el més petit dels meus germans, amb mi ho van fer».  Ens confirma la presència de Déu en cada persona, de forma especial en què pateix… i d’altra banda ens interpel·la a un compromís social per millorar el món i fer-lo més just i solidari. 

Vos presentem el pòster d’aquest curs i el significat dels seus elements gràfics: 

Amb tu 

Ens parla de la centralitat de la persona, del seu protagonisme, assenyala la persona dins d’un grup… Es refereix, en primer lloc, al SENYOR, a la seua presència en les nostres vides… Parla de la necessitat de cultivar i cuidar la relació amb el Senyor i de deixar-li espai en la nostra vida i en la nostra història. Per això la T de TU sembla ser una creu… 

Es refereix també a CADASCUN/A (nen/a, jove, adult…). Cadascun dels que formem les Comunitats Educatives de les nostres cases, perquè tots som necessaris per fer un món millor. 

Fons 

El fons representa la realitat on ens movem, dividit entre el cel i la terra. L’aquarel·la permet que no hi haja una divisió establerta, més aviat estan en comunicació… 

Les mans 

Representen la trobada, la comunicació. Situades sobre la «línia de terra» perquè la nostra realitat transcendeix, tendeix sempre cap amunt. El filtre digital usat parla del llenguatge juvenil, de la mirada que els més joves fan de la realitat que els envolta i d’aplicar aquestes eines per modificar-les i gaudir-les amb un to més personal. La creu a les mans com a signe de pertinença. La trobada està potenciada per la presència de Crist. 

Creu 

La creu està situada en un lloc destacat, a la part central i superior del pòster. És una creu lliure, insinuada. És la vivència de l’espiritualitat juvenil quotidiana que fa de la presència de Crist el seu fonament i el sentit de cada dia. 

Tipografies 

Es fan servir diferents fonts, que representen la diversitat de persones. 

La paraula «Tot» està construïda amb elements gràfics, representa totes les imperfeccions personals amb què es pot construir alguna cosa amb sentit gran, tot el que és la persona és vàlid i és el millor que tenim, perquè és projecte d’educació, procés de fe, maduració en tots els sentits. 

«és», amb aire fresc i modern, destaca de les majúscules i emula l’escriptura personal, tant distintiu de personalització i rodalia. 

La paraula «millor» està accentuada per una pinzellada que recorre el pòster, dona importància en comptar amb cada persona en un projecte comú. 

 

Cançó «Contigo todo es mejor» 

Enguany, el nostre eslògan també es pot cantar! Quatre alumnes de la casa salesiana de Rota i el Cor Ràbeta han oferit les seues veus en la gravació de «Contigo todo es mejor».  Una cançó original que aporta música, alegria, sensibilitat i passió al lema del nou curs que està a punt de començar. Ha estat composta per Javi Bernal, professor del col·legi i autor de «Himne 150 aniversari de les FMA», «Et portem al cor», «L’alegria de créixer junts» entre moltes altres. 

 

Sentint-nos enviats pel Senyor i baix el mantell de Maria Auxiliadora comencem aquest mes de setembre sentint que:  Amb tu tot és millor!