Alerta per altes temperatures

Direcció General de Salut Pública

PROGRAMA DE PREVENCIÓ I ATENCIÓ ALS PROBLEMES DE SALUT DERIVATS DE LES TEMPERATURES EXTREMES A LA CV: ONADA DE CALOR

Activació d’alerta davant de previsió de possible “Onada de Calor”

Davant de la declaració de nivells d’actuació alts/extrems, a la Comunitat Valenciana, derivats dels nivells de temperatura previstos pel Sistema de Vigilància Meteorològic de la Fundació CEAM, des de la DG de Salut Pública es recomana per a evitar els efectes negatius sobre la salut que poden generar les altes temperatures previstes:

  • beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna
  • realitzar menjars lleugers,
  • romandre en llocs frescos,
  • evitar eixides a l’exterior en les hores centrals del dia així com aquelles activitats que requerisquen un esforç físic important.
  • utilitzar roba lleugera i de colors clars. No s’ha d’oblidar l’ús de protecció solar.

La Direcció General de Salut Pública advertix de la importància de seguir estos consells per part de totes les persones sanes però especialment entre aquells grups de major risc com són xiquets, embarassades, ancians i persones amb malalties cròniques. Cal indicar que els efectes en salut de les onades de calor són majors durant la primavera o l’inici de l’estiu, la qual cosa fa necessari extremar la precaució.

A continuació s’indiquen els nivells de temperatures alts i extrems previstos per a hui i demà per a les distintes zones termoclimàtiques de la Comunitat, i s’inclouen en l’annex la totalitat de municipis inclosos en cada zona.

Previsions per a hui (13 de maig de 2015):

  • Nivell roig (extrem): zones 17 (Xàtiva) i 20 (Gandia)
  • Nivell taronja (alt): zones 1 (Morella), 5 (Vilafranca), 12 (Manises), 14 (Cofrentes), 15 (Buñol), 16 (Alzira), 18 (Ontinyent)

Previsions per a demà (14 de maig):

  • Nivell roig (extrem): zones 7 (Segorbe), 9 (Borriana), 12 (Manises), 13 (València, Sueca), 15 (Buñol), 16 (Alzira), 17 (Xàtiva), 18 (Ontinyent), 19 (Onda), 20 (Gandia).
  • Nivell taronja (alt): zones 1 (Morella), 2 (Benassal), 5 (Vilafranca), 6 (Barracas), 8 (Castelló de la Plana), 14 (Cofrentes), 21 (la Font de la Figuera), 22 (Alcoi), 23 (Ibi), 24 (Xixona), 26 (Alacant), 27 (Elda), 28 (Elx), 29 (Orihuela), 30 (Torrevieja).

Pot obtindre’s més informació preventiva a través de la pàgina web de la Direcció General de Salut Pública. http://www.sp.san.gva.es/calor